مقایسه شبکه نوری اکتیو و پسیو

مقایسه شبکه نوری اکتیو و پسیو

25 آبان 1398

تکامل اینترنت در سال‌های اخیر بر هیچ کس پوشیده نیست. انتقال حجم عظیم اطلاعات و سهولت آپلود و دانلود فایل‌های ویدیویی، عکس و... که به راحتی انجام می‌شوند. نیاز به اینترنت سریع‌تر و پهنای باند بالاتر یکی از دلایل اصلی روی آوردن تامین کنندگان و مشترکین به تکنولوژی FTTH به عنوان یک راهکارِ قابل اتکا می‌باشد.

مقایسه شبکه نوری اکتیو و پسیو

Fiber To The Home) FTTH) به معنی فیبر کشی تا محل مشترک است. از آن جایی که چنین سیستمی بر پایه انتقال اطلاعات از طریق سیگنال نوری است، توانایی انتقال عظیم اطلاعات دیجیتالی، تلفن، ویدیو و دیتا وجود دارد. همچنین با هزینه‌ی برابر با تکنولوژی قدیمیِ سیم مسی، بهره‌وری بسیار بالاتر است.

شبکه FTTH

مزایای شبکه FTTH

یکی از مزایای شبکه FTTH سرعت اتصال سریع‌تر و ظرفیت به مراتب بالاتر نسبت به DSL و کابل کواکسیال است. فیبر نوری به واسطه داشتن پهنای باند تقریبا نامحدود همراه با دسترسی فواصل طولانی، تبدیل به استانداردی برای آینده ارتباطات دیجیتال شده است. متخصصین بر این باورند که ارائه اینترنت آینده بر پایه FTTH بنا خواهد شد. نمایش آنلاین فیلم‌های سه بعدی و VR ، اجرای بازی‌های کامپوتری به صورت ابری و... که در آینده‌ی نزدیک تبدیل به استفاده‌های روزانه‌ی افراد خواهند شد، همگی از ظرفیت‌های FTTH هستند.

شبکه اکتیو و پسیو نوری

برای راه اندازی شبکه FTTH دو نوع سیستم متفاوت وجود دارد: شبکه نوری اکتیو و پسیو. هر کدام از آن‌ها روش منحصر به فردی برای تفکیک و ارسال به نقطه مد نظر را دارند. همچنین هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

شبکه نوری اکتیو

شبکه نوری اکتیو یا AON از تجهیزات سوئیچ که با انرژی الکتریکی راه‌اندازی می‌شوند استفاده می‌کند. تجهیزاتی مانند روتر یا سوئیچ اگریگیتور (switch aggregator) که برای مدیریت توزیع سیگنال و ارسال به مشترک مورد نظر کاربرد دارند. در این نوع سیستم، مشترک نیاز به فیبر کشیده شده تا محل سکونت خود را دارد.

شبکه نوری پسیو

در این سیستم از تجهیزات سوئیچ الکتریکی استفاده نمی‌شود، بلکه از اسپلیترهای فیبر نوری برای جداسازی و گردآوری سیگنال در شبکه استفاده می‌شود. در شبکه نوری پسیو تجهیزات الکتریکی فقط در ابتدا و انتهای شبکه به کار می‌روند.


بیشتر بخوانید: ماژول ترنسیور نوری

مزایا و معایب شبکه‌های اکتیو و پسیو نوری

مزایای شبکه نوری پسیو یا PON

  • کارایی بالا: هر رشته فیبر نوری امکان اتصال به 32 کاربر را دارد.
  • هزینه: راه‌اندازی PON بسیار ارزان‌تر از راه‌اندازی AON است. همچنین به دلیل استفاده کمتر از قطعات الکترونیکی، هزینه تعمیر و نگهداری شبکه پسیو از شبکه اکتیو پایین‌تر است.

معایب شبکه نوری پسیو یا PON

  • محدوده سرویس: محدوده پوشش این شبکه نسبت به شبکه نوری اکتیو کمتر است. به این معنی که در شبکه پسیو نوری، مشترکین باید (از نظر جغرافیایی) در نزدیکی ارائه دهنده باشند.
  • همچنین در شبکه PON، در صورت بروز مشکل، تفکیک بخش دچار مشکل از دیگر بخش‌های شبکه کار آسانی نیست.
  • Latency : از آنجایی که در شبکه PON پهنای باند به مشترکین به طور خاص تعلق نمی‌گیرد، سرعت انتقال اطلاعات در ساعات اوج مصرف برای کاربر افت می‌کند. پدیده‌ای که به عنوان Latency می‌شناسیم.

مزایای شبکه نوری اکتیو یا AON

ساختار یکپارچه: ساختار شبکه AON بر اساس تکنولوژی اترنت است که این امر قابلیت همکاری بین ارائه دهندگان را آسان می‌کند.

پهنای باند بالا: پهنای باند برای مشترکین شبکه AON در هر درگاه، برای هر مشترک اختصاص داده شده است و پهنای باند بین دیگر مشترکین به اشتراک گذاشته نمی‌شود. بنابراین AON پهنای باند بالاتری نسبت به PON ارائه می‌دهد.

معایب شبکه نوری اکتیو یا AON

هزینه بالا: این شبکه به ازای هر 48 مشترک به یک سوئیچ اگریگیتور (switch aggregator) نیاز دارد.

 پایداری: همچنین به دلیل نیاز به انرژی الکتریکی این شبکه از پایداری کمتری برخوردار است.

شما نیز می توانید امتیاز دهید
امتیاز4.5از2نفر


نوشته های مشابه